• Decrease font size
  • Reset font size to default
  • Increase font size
Почетна страна Вести Одобрен ранији прекид засједања на суђењу Караџићу
Одобрен ранији прекид засједања на суђењу Караџићу Штампа Ел. пошта
Написао СРНА / РТРС   
четвртак, 14 октобар 2010 21:47
13:02 |  14/10/2010 | СРНА

Судско вијеће Хашког трибунала одлучило је да данас раније заврши засједање у поступку против Радована Караџића, јер се оптужени није осјећао добро.

"С обзиром на здравствено стање оптуженог, неумјесно је и непрактично да се настави са радом данас", рекао је предсједавајући судија О-Гон Квон.

Караџићев главни правни савјетник Питер Робинсон предложио је да се са радом заврши одмах након што тужилац заврши додатно испитивање свједока Мирзе Сабљице, а да се нови свједок не позива.


Робинсон је објаснио да је Караџић "под дејством лијекова које је добио" и предложио да се оптужени по окончању додатног испитивања врати у притворску јединицу како би се одморио.

Вијеће је изразило наду да ће моћи да се одржи за сутра заказана расправа са представником БиХ о докуметнима који су тражени за Караџићеву одбрану.

БиХ је тим поводом издат обавезујући налог, а како је саопштено, представљаће је амбасадор у Холандији Миранда Сидран-Камишалић.

Бивши предсједник Републике Српске Радован Караџић јутрос се пожалио да је сувише хладно у главној судници Трибунала. Он је дјеловао уморно, говорио је отежано и успорено, заборављао је да укључи микрофон, а свједоку је више пута постављао исто питање.

Он је током унакрсног испитивања свједока предложио да "здравствена служба испита температуру у судници", наводећи да "поред стреса то може бити извор здравствених нелагода".

Судија Квон је, након једноипочасовног засједања, питао Караџића како се осјећа, јер му је прије него што је ушао у судницу речено да се он не осјећа добро, а да је секретар примијетио да повремено дријема.

Караџић се пожалио на "остатке од прехладе", додавши да се "нада да ће моћи да се опорави". Он је рекао да је "у судици хладније, а да је он концентрисан по три сата и не миче се, као мунгос или змија, од чега има болове у леђима и мишићима".

Р.К.

Извор: Радио телевизија Републике Српске, 14. октобар 2010, интерент издање

 

 

 

Прочитајте

Радован Караџић

Архива

< октобар 2010 >
н п у с ч п с
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Помоћ за Републику Српску