• Decrease font size
  • Reset font size to default
  • Increase font size
Почетна страна Вести Петронијевић: Медији изврћу речи Радована Караџића
Петронијевић: Медији изврћу речи Радована Караџића Штампа Ел. пошта
Написао Вечерње новости   
субота, 17 септембар 2016 15:07

Адвокат Горан Петронијевић, бранилац бившег лидера босанских Срба: Нису тачне тврдње да папире тражи како би казну служио у Србији

НАЧИНОМ писања о захтеву Радована Караџића да добије држављанство Србије врши се притисак да га не добије. Зашто он као Србин не би имао то држављанство? Шта је ту лоше или спорно.

Овако за "Новости" говори Горан Петронијевић, бранилац бившег лидера босанских Срба у Хагу, коменатаришући новинске написе о томе да је Караџић тражио држављанство наше земље.

Петронијевић тврди да су сва нагађања о Караџићевим разлозима за тражење држављанства, међу којим је и тај да казну служи у Србији - пуко лутање.

- Србија нема споразум са УН и Хашким трибуналом и њихови осуђеници не могу издржавати казне у српским затворима. Е сад, питање је зашто српске власти протеклих 20 година нису склопиле овакав споразум - каже овај адвокат.

Према Петронијевићевим речима, када је реч и о другим темама о којима је говорио бивши лидер босанских Срба ни оне нису адекватно пренете.

Међу њима су и оне у којима се наводи да се Караџић каје што је спречио војску да на бојном пољу постигне више, јер он заправо тврди да се каје што је веровао међународној заједници.

- Караџић је све време рата покушавао да успостави мир и непрекидно био у преговорима да се сукоб оконча - објашњава Петронијевић.

- Све време је веровао Међународној заједници која му је обећавала помоћ у успостављању правичног мира. У том контексту је дата изјава да је у више наврата инсистирао на прекиду борбених дејстава Војске Републике Српске и да се каје што је веровао међународној заједници, јер се показала пристрасна у корист друге стране. То сад тумаче као да је рекао да се не каје због жртава.


КОНОПЉА ПОСТАЛА КАНАБИС

АДВОКАТ Петронијевић је зачуђен наводним Караџићевим цитатом да ће кад изађе из затвора узгајати канабис.

- Караџић прича да се становништво романијске области у прошлости бавило узгајањем индустријске конопље и да је то престало кад су се појавиле злоупотребе. Како је могуће из тога извући реченицу "узгајаћу конопљу кад изађем"?! - пита се Петронијевић.

 

 


http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/dosije/aktuelno.292.html:625524-Ne-daju-Karadzicu-da-dobije-pasos-Srbije

 

 

 

 

 

 

Прочитајте

Радован Караџић

Архива

< септембар 2016 >
н п у с ч п с
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  

Помоћ за Републику Српску