• Decrease font size
  • Reset font size to default
  • Increase font size
Почетна страна Ставови Иванишевић: Радончићево свједочење - драгоцјена потврда онога што су Срби знали
Иванишевић: Радончићево свједочење - драгоцјена потврда онога што су Срби знали Штампа Ел. пошта
Написао СРНА / РТРС   
уторак, 01 новембар 2016 16:22

01/11/2016 |  12:51 ⇒ 13:12 | Аутор: РТРС | СРНА

Предсједник Института за истраживање ратних злочина Миливоје Иванишевић оцијенио је да је свједочење лидера СББ-а Фахрудина Радончића да је СДА наручио убиство српског свата Николе Гардовића драгоцјена потврда оног што су Срби одувијек знали - да су муслимани по сваку цијену хтјели истјерати Србе из Сарајева, у чему су и успјели.

Иванишевић је рекао да његова посљедња књига "Геноцид над Србима - Сарајево, 1991, 1992, 1995. година - изјава преживјелих логораша" почиње управо са случајем Гардовић, јер је за Србе у БиХ рат почео управо тог 1. марта када је он кукавички убијен.

"За Србе је рат почео када је убијен Никола Гардовић, а за њих 6. априла или када већ, у јуну. Тада су почели злочини над Србима. Сада смо добили потврду онога што смо знали или слутили, ко је уистину стајао иза оног ко је повукао обарач", нагласио је Иванишевић.

Он је рекао да муслимани, у намјери да етнички очисте Сарајево, никада нису прихватили приједлог Срба да се град подијели на српске и муслиманске општине већ су све учинили прво да истјерају Србе из институција, а потом и из њихових домова.

"Њихови злочини условили су да се Срби почну бранити. Нису смјели тако сурово да нападну Србе и заборавили су да око Сарајева има 105 чисто српских села", оцијенио је Иванишевић.

Према његовим ријечима, муслимани су сами проузроковали све невоље које су имали у Сарајеву, јер су Срби увијек само реаговали на њихове поступке који су их водили у катастрофу.

Он је истакао да већ од раније постоје документована свједочења сарајевских снајпериста који су признали да су сва наређења добијали од такозване Армије БиХ и цивилних органа власти Сарајева.

"Много је чињеница, али време пролази. Снајперисте смо чули раније, сада имамо потврду истине о убиству Гардовића. Клупко ће и даље да се одмотава. Чуће се и све остало", истакао је Иванишевић.

Он је рекао да му је жао што истина испливава касно, јер су неки од кључних господара рата у Сарајеву завршили свој вијек и политички и физички.

 

 

http://www.rtrs.tv/vijesti/vijest.php?id=228142

 

 

 

 

 

Прочитајте

Радован Караџић

Архива

< новембар 2016 >
н п у с ч п с
    2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      

Помоћ за Републику Српску