• Decrease font size
  • Reset font size to default
  • Increase font size
Проза
Радован Караџић: Срби, одмах се уједините [VI део] Штампа Ел. пошта
Написао Српски Телеграф / Република   
недеља, 21 јануар 2018 04:00

субота, 20.1.2018 | Српски Телеграф | Република

Одмах, ако би око тога било консензуса, али без икаквих насилних или једностраних потеза, прва је реченица којом Радован Караџић у колумнама написаним за Српски телеграф одговара на питање када ће се Србија и Република Српска ујединити.

Шта су предуслови за остварење овог циља и шта саветује Србима да чине на том путу, Караџић је навео у последњем тексту серијала, који као и све претходне преносимо у целости.

ПРЕДВИЂАЊЕ

Предвиђам да ће се то једном десити. Појавиће се у муслиманском вођству личност која ће у раздвајању видети користи и за њих, као што је г. Изетбеговић то видео кад нам је 16. септембра предложио и потписао декларацију о праву РС на одвајање, након што њихова Босна добије 33% територије.

Опширније...
 
Радован Караџић: Срби нису изгубили рат [V део] Штампа Ел. пошта
Написао Српски Телефраф | Република   
субота, 20 јануар 2018 03:40

петак, 19.1.2018 | Српски Телефраф | Република

Срби нису изгубили рат, изгубили су много живота, младости... Потпуна победа није требала јер шта би радили са њом? Међутим, рат нисмо ни добили, оцењује Радован Караџић у ексклузивном серијалу колумни написаних за Српски телеграф.

Изгубили смо животе, много младости, али пораз нисмо доживели, као што нисмо доживели ни победу, пише први председник Републике Српске

О томе шта је добијено, шта изгубљено, први председник Републике Српске детаљно је описао у тексту који преносимо интегрално.

Опширније...
 
Караџић: Три грешке због којих смо заратили [IV део] Штампа Ел. пошта
Написао Српски Телефраф / Република   

четвртак, 18. 1. 2018 | Српски Телефраф | Република

Кључне грешке, стварање Југославије од народа који је нису желели, политика по којој слаба Србија значи јаку Југославију и напослетку разбијање те државе створили су атмосферу погодну за ратна хушкања, што је довело до нових сукоба. Тако би у најкраћем гласило објашњење Радована Караџића за највеће грешке које су довеле до крвопролића у Босни.

Стварање Југославије, политика "слаба Србија, јака Југосалвија" и напослетку разбијање те државе били су најлошији потези, после којих су отворена врата новим сукобима

Када се лаж устоличи на престолу, пише први председник Републике Српске у ексклузивној колумни за Српски телеграф, грешке се нижу и све тада води "у правцу ратног решења". Караџићево виђење тих догађаја преносимо у целости, без икаквих измена.

Опширније...
 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 Следећа > Крај >>

Страна 1 од 3

Прочитајте

Радован Караџић

Архива

< август 2020 >
н п у с ч п с
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Помоћ за Републику Српску