• Decrease font size
  • Reset font size to default
  • Increase font size
Почетна страна Поруке У току снимање документарног филма о др Радовану Караџићу
У току снимање документарног филма о др Радовану Караџићу Штампа Ел. пошта
Написао РТРС / СРНА   

27/01/2017 |  12:25 ⇒ 12:26 | РТРС | СРНА

Вишеструко награђивани документариста Драган Елчић изјавио је Срни да је у току снимање дугометражног документарног филма о првом предсједнику Републике Српске Радовану Караџићу, чија ће премијера бити симболично 6. априла, на дан када је почео рат у БиХ.

"У току је снимање, а премијера филма ће бити 6. априла у београдском Центру `Сава`", рекао је Елчић.

Он истиче да је рад на филму о Караџићу за њега велики изазов, али да детаље филма чува за београдску премијеру.

У осврту на документарну продукцију поводом Савиндана, Елчић каже да се нада да ће Срби ускоро имати бар документарни, ако није могуће играни филм о Светом Сави, који је једна од најзначајнијих личности у српској историји.

Он је нагласио да би му била велика част да уђе у такав пројекат, али да било који аутор који би се прихватио тог изазова мора имати подршку државе и Српске православне цркве.

"Свети Сава је коријен и дух који нас је одржао и без њега нас не би било. Он је наша најсвјетлија историјска и државна вертикала. То је испостава Христа и пут по коме сви ходамо и оно што је изнутра остало у народу вијековима", рекао је Елчић.

Иако се Срби нису на прави начин кроз филмску умјетност одужили првом српском архиепископу и просвјетитељу Светом Сави, Елчић каже да народ непогрешиво носи у себи светосавље које га је сачувало.

Елчић је ставио ауторски потпис на низ филмова који су имали велик одјек у јавности, као што су "Крсти-ић", о егзодусу Срба из Сарајева и "Мучни терет подметнуте кривице" о генералу Војске Републике Српске Новаку Ђукићу.

 


http://www.rtrs.tv/vijesti/vijest.php?id=239978

 

 

 

 

 

 

Прочитајте

Радован Караџић

Архива

< јануар 2017 >
н п у с ч п с
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27
29 30 31        

Помоћ за Републику Српску