• Decrease font size
  • Reset font size to default
  • Increase font size
Почетна страна Акценти Муџахедини Исламиста поријеклом из БиХ упозорава: Могући напади у Европи
Исламиста поријеклом из БиХ упозорава: Могући напади у Европи Штампа Ел. пошта
Написао Независне Новине| Глас Српске   
петак, 01 новембар 2019 17:13

Независне Новине | 31.10.2019 | Глас Српске

Затвореник Исламске државе Мухамед Хасик упозорио је да би се након смрти лидера Исламске државе Абу Бакр ал Багдадија, у знак одмазде, могли десити терористички напади у Европи.

Двадесетпетогодишњи Хасик, рођен у БиХ, је у интервју за АБЦ Њуз упозорио да Исламска држава "никада неће стати".

Хасик, који показује да се каје за злочине Исламске државе, рекао је да смакнуће Багдадија неће зауставити Исламску државу већ би је могло ојачати.

"Можда ће се нешто десити у Европи, јер су многи узнемирени због Багдадијеве смрти", рекао је Хасик за АБЦ Њуз, преноси Сун.

Додао је да није важно то што је амерички предсједник Доналд Трамп објавио да је калифату дошао крај, казавши да борци Исламске државе још увијек постоје.

"Када један умре, дође други", закључио је.

Хасик је својевремено радио са терористичком групом као полицајац и очекује да ће бити пуштен из затвора у Сјеверном Ираку јер сматра да није прекршио закон.

"Само смо хватали људе са дрогом и сличним стварима. Само сам радио свој посао. Овај рат је прљав и досадио ми је. Желим да живим нормалан живот, са својом породицом и дјецом.

Лидер Исламске државе погинуо је у суботу када је у скровишту у Сирији активирао прслук с експлозивом, убивши себе и своје троје дјеце.

"Дошао је до краја тунела, наши пси су га до тамо довели. Повео је својe троје дјеце у смрт. Плакао је до краја. Активирао је прслук с експлозивом и тијело му је осакаћено, а на њега се након експлозије срушио и тунел", рекао је Трамп у обраћању новинарима у недјељу.

 

 

https://www.glassrpske.com/cir/novosti/svijet/islamista-porijeklom-iz-bih-upozorava-moguci-napadi-u-evropi/296249

 

Прочитајте

Радован Караџић

Архива

< новембар 2019 >
н п у с ч п с
          2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Помоћ за Републику Српску